Rucolazaad bio Rucolazaad is verwant aan mosterd en radijs. Na ontkieming levert het een pittige kiemgroente op met een licht nootachtige smaak. Heerlijk op een toastje met roomkaas.
Ingrediënten Rucola zaad
Gebruik 1. Bedek een schoteltje of bord met een laagje ongeparfumeerde zigzagwatten, en maak deze nat. Druk het meeste water eruit (houd het schoteltje schuin), en vorm zo een egaal oppervlak.
2. Verdeel hierover één à twee theelepels zaad. Voorkom dat de zaadjes op elkaar liggen. Hoopjes zaad kunnen namelijk kluitjes gaan vormen. Druk het zaad lichtjes aan.
Zet het schoteltje bij kamertemperatuur weg. Zorg voor voldoende daglicht, maar zet het niet in de volle zon.
3. Zorg ervoor (maar pas nadat het zaad ontkiemd is) dat de wattenlaag gedurende de resterende kweekduur¹ vochtig (niet te nat) blijft.
4. Knip, als de kweekduur is verstreken, het benodigde deel kiemen zo laag mogelijk af. De kiemen zijn nu klaar voor consumptie.
Eet smakelijk!
Het schoteltje met het overgebleven deel kan bij kamertemperatuur worden bewaard. Hiervan kan nog enkele dagen gegeten worden.
¹ KWEEKDUUR: ± 6 dagen
Fabrikant / Distributeur De Peuleschil,
Richterlaan 3-12,
9207 JT Drachten